Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.
Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij resztą opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY wymieszaną z 500 ml wody.
Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.